Poiana Brașov este situată in Munții Carpați, în inima Transilvaniei. Cu toate că este o stațiune modernă și luxoasă, Poiana Brașov este situată într-o zonă împădurită foarte bine conservată. Stațiunea este comparabilă cu faimoasele stațiuni din Alpi, având însă și o serie de avantaje (în primul rând prețuri mai accesibile). Orașul medieval Brașov se află la doar 14 km distanță iar cel mai apropiat aeroport internațional este în București, la 188 km. Autobuze și mașini de închiriat se pot găsi în ambele orașe. Odată ajuns în stațiune, mașina nu mai este o necesitate. Distanțele sunt mici și există autobuze/microbuze care duc la pârtii.

Poiana Brașov a fost și este o destinație internațională, încă de la începuturile ei. Stațiunea devine cu adevărat cunoscută în anul 1951, când găzduiește Jocurile Mondiale Studențești. De atunci, stațiunea continuă să fie gazda a numeroase competiții importante, devine cea mai populară stațiune de schi din țară și continuă să se dezvolte în mod constant. Se spune că atunci când a fost proiectată, conducătorii României au vrut să creeze o stațiune care să rivalizeze cu cele din Alpi. Astfel, au fost trimiși arhitecți și ingineri în cele mai faimoase stațiuni din Europa, pentru a le analiza și pentru a putea aplica aceleași norme de calitate sau design și aici, în Poiana Brașov. Acesta este poate motivul pentru care există unele asemănări între Poiana Brașov și unele stațiuni din Alpi. De fapt, statiunea este adesea numită „Alpii Românești” de către străini. Recent, Poiana Brașov a trecut printr-un proces de modernizare masiv. Milioane de Euro au fost investite de către guvern pentru modernizarea pârtiilor, a facilităților și a infrastructurii. În același timp, numeroase investiții au venit din domeniul privat, sub forma unor hoteluri și centre SPA - de un lux nemaiîntâlnit în țară. Poiana Brașov este acum o stațiune capabilă să satisfacă cele mai ridicate exigențe, la prețuri foarte competitive.

Adevărata magie a stațiunii poate fi descoperită însă în natura înconjurătoare. O urcare cu telecabina pe Vârful Postăvaru oferă niște imagini care iți taie pur și simplu răsuflarea. Un zbor cu parapanta deasupra muntelui oferă senzații tari pe care poate nu ai avut încă ocazia să le trăiești. Iar peisajul cu adevărat deosebit te face să te simți ca într-o poveste. Vino și convinge-te!